Altın fiyatları tarihi zirveye ulaştı, borsa ise sert bir düşüş yaşadı.

ABD'de faiz indirimlerinin sert olmayacağına dair tahminlerle risk iştahı azaldı. Gram altın iç piyasada rekor kırarken, Borsa İstanbul büyük bir darbe aldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde Faiz İndirimleri Etkisiyle Risk İştahı Azaldı

ABD'de faiz indirimlerinin sert olmayacağı yönündeki tahminler, küresel piyasalarda risk iştahının azalmasına neden oldu. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimlerine ilişkin tutumunda belirsizlik devam ederken, yatırımcılar tedirginlik yaşıyor. Faiz indirimlerinin beklenenden daha hafif olabileceği ihtimali, piyasalarda dalgalanmalara sebep oldu.

İç Piyasada Gram Altın Rekor Kırdı, Borsa İstanbul Negatif Eğilimde

ABD'deki gelişmelerin etkisiyle iç piyasalarda da hareketlilik yaşandı. Gram altın, tarihi rekorunu kırarak yükselişini sürdürdü. Yatırımcıların güvenli liman arayışında altına olan talebi artarken, altın fiyatlarında yaşanan yükseliş dikkat çekti. Diğer yandan, Borsa İstanbul bu gelişmelerden olumsuz yönde etkilendi. ABD'deki belirsizlikler ve küresel piyasalardaki dalgalanmalar nedeniyle Borsa İstanbul ağır bir darbe aldı.

Küresel Piyasalarda Dalgalanmalar Artıyor

Amerika Birleşik Devletleri'ndeki faiz indirimleri konusundaki belirsizlikler, küresel piyasalarda dalgalanmaları artırıyor. Yatırımcılar, ABD Merkez Bankası'nın faiz politikalarına ilişkin gelecekteki adımlarını yakından takip ediyor. Bu belirsizlik ortamında, global piyasalarda volatilite artarken, risk iştahı da azalma gösteriyor. Özellikle gelişen ülke piyasaları, ABD'deki faiz kararlarına karşı daha duyarlı bir konumda bulunuyor.

Genel olarak, küresel piyasalarda yaşanan belirsizlikler ve dalgalanmalar, yatırımcıları endişelendirirken, finansal piyasalarda da hareketlilik devam ediyor. Yakın zamanda ABD'den gelecek olan faiz kararları ve ekonomik veriler, piyasalardaki yönü belirleyecek önemli faktörler arasında yer alıyor.

İLGİLİ HABERLER