19 Eylül 2024
Güncel Haberler
ANASAYFA Spor TFF, 2023-2024 Futbol Sezonu Programını Sonunda Duyurdu!

TFF, 2023-2024 Futbol Sezonu Programını Sonunda Duyurdu!

Türkiye Futbol Federasyonu 2023-2024 sezonunu tescil etti, Galatasaray Süper Lig'in şampiyonu oldu, Beşiktaş Ziraat Türkiye Kupası'nda birinci oldu.
TFF, 2023-2024 Futbol Sezonu Programını Sonunda Duyurdu!

Türkiye Futbol Federasyonu 2023-2024 Sezonunu Tescil Etti

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu, Trendyol Süper Lig, Trendyol 1. Lig, TFF 2. Lig, TFF 3. Lig ve Ziraat Türkiye Kupası'nda 2023-2024 sezonunu tescil etti. Bu karara göre Süper Lig'de Galatasaray şampiyon olurken, Ziraat Türkiye Kupası'nda Beşiktaş birinci olarak belirlendi. Ancak ligdeki diğer takımların da alacağı kararlar merak konusu olmaya devam ediyor.

Yükselen ve Düşen Takımlar

Süper Lig'de başarılı bir sezon geçiren Galatasaray ve Ziraat Türkiye Kupası'nda şampiyon olan Beşiktaş'ın yanı sıra, diğer liglerde de yükselen ve düşen takımlar belirlendi. Trendyol 1. Lig'de Eyüpspor ve Göztepe, play-off müsabakaları sonucunda Süper Lig'e çıkarken, Tuzlaspor, Altay ve Bitexen Giresunspor küme düştü. TFF 2. Lig'de mücadele eden Esenler Erokspor, Amed Sportif Faaliyetler ve Alagöz Holding Iğdır FK gibi takımların da 1. Lig'e çıkması dikkat çekti.

Öte yandan TFF 3. Lig'de gruplarında başarılı olan Kepezspor, TPAO Batman Petrolspor, Karaköprü Belediyespor ve Bitexen Adana 1954 FK ile play-off'ta yükselen Çimentaş Elazığspor ve Merkür Jet Erbaaspor, 2. Lig'e terfi etti. Ancak alt lige düşen takımlar arasında Gümüşhane Sportif Faaliyetler, Malatya Arguvanspor, Tarsus İdman Yurdu gibi isimler de bulunuyor.

Yeni Sezonun Heyecanı

Gelecek sezon için takımların transfeleri, hazırlık kampları ve yeni teknik direktör tercihleri futbolseverlerin merakla beklediği konular arasında yer alıyor. Ayrıca 6 Şubat depremleri nedeniyle hakları dondurulan Yeni Malatyaspor'un 2024-2025 sezonunda Trendyol 1. Lig'de, Kahramanmaraşspor ve Kahramanmaraş İstiklalspor'un ise TFF 3. Lig'de mücadele edecek olması da dikkat çekici bir gelişme olarak karşımıza çıkıyor.

Futbol tutkunlarının heyecanla beklediği yeni sezonun, yükselen ve düşen takımların yanı sıra transfer dönemi, teknik direktör değişiklikleri ve lig atmosferiyle birlikte renkli ve çekişmeli geçeceği öngörülüyor. Türkiye futbolunda yaşanan bu gelişmeler, sporseverleri heyecanlandırmaya devam edecek gibi görünüyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Galatasaray Basketbol Takımı, 3 oyuncusuyla yollarını ayırdı!

Galatasaray Basketbol Takımı, 3 oyuncusuyla yollarını ayırdı!