19 Eylül 2024
Güncel Haberler
ANASAYFA Videolar Teknoloji Baykar, yapay zeka destekli seyir füzesi Kemankeş Şov yaptı

Baykar, yapay zeka destekli seyir füzesi Kemankeş Şov yaptı

Baykar, yapay zekalı seyir füzesinin başarılı testinden çarpıcı görüntüler paylaştı. Bu teknoloji, ülkenin savunma sanayisine önemli bir katkı sağlayabilir.

Baykar Savunma'nın Kemankeş 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi Test Sürecinde

Baykar Savunma, Kemankeş 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi'nin test sürecini kesintisiz bir şekilde sürdürüyor.

Kemankeş 2, Başarılı Testler Geçirdi

Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi'nde gerçekleştirilen son testlerde, füzenin ikinci sistem doğrulama atışları başarıyla tamamlandı.

Kemankeş 2, Yüksek Performans Gösteriyor

Kemankeş 2, jet motoru sayesinde yaklaşık 1 saat havada kalabilme özelliğine sahip olup 200 kilometreden fazla menzile sahip hedefleri imha edebiliyor.

Kemankeş 2, Yenilikçi Özelliklere Sahip

Füze, yapay zeka sistemi sayesinde otonom uçuş yapabiliyor, anti-jamming özelliği ile elektronik tehditlere karşı korunaklı ve gece-gündüz operasyon kabiliyetine sahip.

Baykar tarafından yapılan paylaşıma göre füzenin temel özellikleri şu şekilde: 200 Km+ Operasyonel Menzil, 27.000 Feet Azami İrtifa, 1 Saat Azami Uçuş Süresi, 0.5 Metre Yükseklik, 2.5 Metre Uzunluk, 1.4 Metre Kanat Açıklığı, 70 Kilogram Azami Ağırlık, 20 Kilogram Faydalı Yük ve +0.6 Mach Dalış Sürati.

Kemankeş 1'in ardından geliştirilen Kemankeş 2'nin test çalışmaları hızla devam ediyor, milli savunma sanayimizin önemli bir başarısı olarak öne çıkıyor.

Yorumlar
* Bu içerik ile ilgili yorum yok, ilk yorumu siz yazın, tartışalım *
Yepyeni 2024 Skoda Superb Modeli Detaylı Bir Şekilde İncelendi!

Yepyeni 2024 Skoda Superb Modeli Detaylı Bir Şekilde İncelendi!