Sağlık Bakanı Koca, onaylı randevu sistemi için detayları paylaştı

Sağlık Bakanı, MHRS Onaylı Randevu Sistemi'nde vatandaşların gösterdiği uyumla randevu sadakat oranında artış olduğunu vurguladı.

Sağlık Hizmetlerinde MHRS Onaylı Randevu Sistemi'nde İyileşme

Sağlık hizmetlerine erişimi kolaylaştırmayı amaçlayan ve vatandaşların randevu alımlarını düzenleyen MHRS Onaylı Randevu Sistemi'nde yaşanan gelişmeler Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklandı. Koca, sistemin son durumu hakkında yaptığı açıklamada, vatandaşların gösterdikleri uyum ve işbirliği sayesinde randevu sadakat oranında büyük bir iyileşme olduğunu vurgulayarak, bu konuda vatandaşlara teşekkürlerini iletti.

İleri Tarihlerde Randevu Alınması Gerekmeyen Branşlar Artıyor

Bakan Koca, MHRS Onaylı Randevu Sistemi'nde yaşanan güncel gelişmeler hakkında detayları paylaşırken, artık sadece birkaç branş dışında ileri tarihlerde randevu alınması gerekmeksizin sorunların çözüldüğünü belirtti. Özellikle İstanbul'un kritik bir durumda olduğunu ifade eden Koca, şehir genelinde randevu sorununun belirli branşlar dışında çözüme kavuştuğunu açıkladı.

Tetkikler için kapasite kısıtlarının bulunduğu yerlere de değinen Bakan Koca, özellikle görüntüleme konusunda yaşanan sorunlara yönelik alınan tedbirlerin hayata geçirilmesiyle birlikte rahatlama gözlendiğini belirtti. Bu sayede vatandaşların daha hızlı ve etkin bir şekilde sağlık hizmetlerinden faydalanabileceği vurgulandı.

İstanbul'da Randevu Sorunu Azalıyor

Özellikle İstanbul'da randevu alımı konusunda yaşanan sıkıntılara da değinen Bakan Koca, alınan önlemler ve vatandaşların uyumuyla birlikte İstanbul'un da randevu sorununun azaldığını belirtti. Büyük bir nüfusa sahip olan İstanbul'da sağlık hizmetlerine erişim konusunda yaşanan zorlukların giderilmesi için çalışmaların sürdüğüne dikkat çekildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yaptığı açıklamalar, MHRS Onaylı Randevu Sistemi'nin vatandaşların sağlık hizmetlerine erişimini kolaylaştırmak adına önemli adımlar attığını ve yaşanan sorunlara yönelik çözüm odaklı çalışmaların devam ettiğini gösteriyor. Vatandaşların sağlık hizmetleriyle ilgili randevu alma süreçlerindeki iyileşmelerin devam etmesi beklenirken, sistemin etkinliği ve verimliliği üzerindeki olumlu etkileri gözlemlenmeye devam edecek.

İLGİLİ HABERLER